top of page
  • Obrázek autoraMartin Procházka

Nikdo s výjimkou exprezidenta Václava Klause nepochybuje o tom, že se naše planeta potýká s následky změny klimatu

Aktualizováno: 22. 4.

Naše marketingová agentura se v sobotu 23. března připojila ke Světovému fondu pro přírodu a věnovala hodinu naší planetě v rámci globální iniciativy Hodina Země. Chtěli jsme tímto  vyjádřit naši angažovanost v péči o planetu a pomoci upozornit na naléhavost potřeby ochrany přírody a zmírnění klimatických změn.


Globální ekologické iniciativy jako Hodina Země jsou velmi důležité. Myslím, že nikdo s výjimkou exprezidenta Václava Klause nepochybuje o tom, že se naše planeta potýká s následky změny klimatu. Hodina Země je jednoduchým způsobem, jak se jednotlivci, firmy, města a organizace mohou spojit a poukázat na nejožehavější problém současnosti.


My v agentuře jsme tento rok nevypli pouze naše světla ve firmě i doma, ale zorganizovali jsme i sbírku starého oblečení a sesbírané oděvy předali do bílých kontejnerů mezinárodní organizace ADRA, kde staré kousky získají nový život. ADRA stojí v čele mezinárodních organizací, která poskytuje pomoc lidem v nouzi. Pomáhá ve 130 zemích světa při mimořádných událostech, má spoustu dlouhodobých rozvojových projektů a odvádí skvělou práci.


Titulní obrázek Martinova blogu na stránkách Walker&Lambert
Martin Prochazka, zakladatel Walker&Lambert


Tematice udržitelného rozvoje se ve Walker&Lambert věnujeme také profesně. V polovině minulého desetiletí stála nástroje agentura u zrodu Centra excelence CzechGlobe, které se v České republice věnuje studiu globální klimatické změny a je členem Akademie věd České republiky. Spolupracovat s profesorem Markem, významnou postavou české vědecké scény, byla radost a já osobně jsem pyšný, že jsme jeho organizaci pomáhali se základy vědeckého marketingu a PR.


Také další klienti z portfolia Walker&Lambert podnikají zcela konkrétní kroky na ochranu planety a mají naši velkou podporu. Společnost Bystroň Group se v uplynulé dekádě zapojila do ochrany ohrožených druhů slonů v Africe, společnost Adaval postavila v Česku vlastní solární park k výrobě udržitelné energie, nadnárodní společnost Lenzing patří ke globálním lídrům na poli udržitelných textilních vláken pro módní průmysl, společnost Unirekon Systems instaluje na rodinné i bytové domy malé fotovoltaické elektrárny ke snížení uhlíkové stopy.


Planeta Země je zatím ve vesmíru jediná obyvatelná planeta pro nás pro lidi.
Planeta Země


Věřím, že firem, které se vydají cestou udržitelnosti bude stále více. Naše planeta je potřebuje mnohem více, než si spousta lidí, obzvlášť u nás v Česku, myslí.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page